Spaghetti z łososiem i szpinakiem

Smaczny, niedzielny obiad 🙂

Składniki:

200 g makaronu spaghetti

2 dzwonka z łososia

150 szpinaku mrożonego w brykiecie

1 cebula

4 ząbki czosnku

100 ml śmietany 12 %

sól, pieprz

do ryby:

oliwa

pieprz cytrynowy

sól ziołowa

 

Sposób przygotowania:

Rybę skropić oliwą, obsypać przyprawami i odstawić do lodówki na około godzinę. Następnie zawinąć ją w folię aluminiową, do garnka wlać około 2 cm wody, włożyć rybę i gotować pod przykryciem 20 minut. (Rybę można ugotować na parze lub upiec w piekarniku.) Rybę wyjąć z folii i rozdrobnić, usuwając skórę i ości.

Makaron ugotować al dente.

Cebulę pokroić drobno i zeszklić razem z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Dodać zamrożony szpinak i smażyć na małym ogniu, aż się rozpadnie. Dodać łososia, wymieszać, zalać śmietaną, doprawić do smaku. Wymieszać z makaronem. Smacznego 🙂

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s