Musztardowy filet w sezamie

Żeby kotlet z kurczaka, nie był zwykłym kotletem 🙂

Składniki

1 filet z kurczaka

1 łyżka musztardy

1 łyżeczka miodu

1 łyżka posiekanej pietruszki

3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę

sezam do panierowania

 

Sposób przygotowania

Fileta przekroić na dwa kotlety i lekko rozbić. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć nimi kurczaka. Odstawić na 20-30 minut, a następnie panierować w sezamie i smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego 🙂

14793698_1450966471587208_980209337_nDSCN3255

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Musztardowy filet w sezamie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s