Placki ziemniaczane po szwedzku (Raggmunk)

Bardziej zwarte i syte od tradycyjnych 🙂

Składniki

mleko 1 szkl

mąka pszenna 1 szkl

jajko 1 szt

sól 1 łyżeczka ę

pieprz 1/2 łyżeczki

ziemniaki 60 dkg

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki oprócz ziemniaków wymieszać na gładkie ciasto. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku, odcisnąć i dodać do ciasta. Wymieszać. Placki smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron i wyciągać na ręcznik papierowy. Smacznego 🙂


Wegetariański obiad VI

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s