Placki ziemniaczane po szwedzku (Raggmunk)

Bardziej zwarte i syte od tradycyjnych 🙂

Składniki

mleko 1 szkl

mąka pszenna 1 szkl

jajko 1 szt

sól 1 łyżeczka ę

pieprz 1/2 łyżeczki

ziemniaki 60 dkg

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki oprócz ziemniaków wymieszać na gładkie ciasto. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku, odcisnąć i dodać do ciasta. Wymieszać. Placki smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron i wyciągać na ręcznik papierowy. Smacznego 🙂


Wegetariański obiad VI

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s