Skrzydełka garam masala

Proste i smaczne 🙂 obiad robi się w zasadzie sam 🙂

Składniki

1 kg skrzydełek

marynata:

3 łyżki octu balsamicznego

3 łyżki sosu piri-piri

1 łyżka przyprawy garam masala

1 łyżka słodkiej papryki

olej

sól, pieprz

 

Sposób przygotowania

Składniki marynaty wymieszać i wrzucić do niej skrzydełka. Odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Przełożyć do naczynia do zapiekania, podlać 1/2 szklanki wody i spryskać olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać do zrumienienia skórki (u mnie była to około godzina). Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s