Francuskie pierożki z szynką i serem

Składniki

ciasto francuskie 2 płaty

ser żółty 10 dkg

szynka 10 plasterków

pieczarki 10 szt

jajko 1 szt

czarny sezam

sól i pieprz

Sposób przygotowania

Pieczarki pokroić w plasterki, posypać solą i pieprzem i podsmażyć. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty. Na środku każdego ułożyć szynkę, ser i pieczarki. Kwadraty składać na pół i sklejać, brzegi dociskać widelcem.

Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Każdy pierożek posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnym sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Pierożki piez przez około 20 minut. Wystudzić na kratce. Smacznego.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s