Kurczak w cieście francuskim

 

Proste i smaczne danie 🙂

Składniki

1 płat ciasta francuskiego

1 pojedynczy filet z kurczaka

200 g świeżego szpinaku

6 ząbków czosnku

2 łyżki masła klarowanego

sól, pieprz

1 jajko

 

Sposób przygotowania

Fileta pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem i dodać 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Ostawiać do lodówki na około godzinę.

Szpinak przelać wrzątkiem i wrzucić na rozgrzane masło, dodać resztę przeciśniętego przez praskę czosnku. Kiedy szpinak zwiędnie dodać kurczaka i smażyć, aż cały płyn odparuje. Doprawić solą i pieprzem.

Farsz przestudzić. Jajko roztrzepać i posmarować ciasto. Wyłożyć farsz i zwinąć. Wierzch również posmarować jajkiem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 30 minut, do zrumienienia. Można podawać z ketchupem. Smacznego 🙂

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Kurczak w cieście francuskim

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s