Frittata na bogato

Kiedy planujemy całodzienną wycieczkę, trzeba zjeść syte śniadanie 🙂

Składniki

6 jajek

2 dobre jakościowo parówki

1/2 niedużego brokuła

kawałek pora

10 dkg pieczarek

kawałek papryki

sól, pieprz

 

Sposób przygotowania

Brokuła podzielić na drobne różyczki i ugotować na półtwardo. Pieczarki, parówki i pora pokroić w plasterki, paprykę w kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu najpierw podsmażyć pieczarki, potem dodać resztę składników, smażyć około 10 minut. Dodać brokuła.

Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Zalać resztę składników. Kiedy spód dobrze się zetnie, całość przewrócić przy pomocy talerza lub deski i usmażyć drugą stronę. Smacznego 🙂

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s