Gulasz wołowy

Mięso rozpływało się w ustach 🙂

Składniki

30 dkg wołowiny

20 dkg pieczarek

1 cebula

1 czerwona papryka

sól, pieprz

ocet jabłkowy

słodka i ostra papryka

 

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawami, skrapiamy olejem i octem i odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Następnie obsmażamy ze wszystkich stron, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, zalewamy wrzątkiem, dusimy około 30 minut. Pieczarki kroimy w ćwiartki, paprykę w kostkę i wrzucamy do mięsa. Dusimy jeszcze około godziny. W razie potrzeby dolewamy wody. Na koniec doprawiamy do smaku. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s