Indyk w zielonym sosie

Mięso w delikatnym sosie z kaszą 🙂

Składniki

0,5 kg fileta z udka indyka

1 średni brokuł

1 mały jogurt naturalny

3-4 ząbki czosnku

sól, pieprz

słodka i ostra papryka

 

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i obsmażyć. Brokuła ugotować do miękkości, odcedzić i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Dodać mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek, wlać jogurt, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s