Pierogi z farszem drobiowo-brokułowym

Składniki

2 szklanki mąki

1 jajko

1/2 łyżeczka soli

1 łyżka oleju

gorąca woda

farsz:

1 pojedynczy filet z kurczaka

1 opakowanie mrożonych brokułów

(mogą być świeże)

1 duża cebula

3-4 ząbki czosnku

1 jajko

sól, pieprz

Sposób przygotowania

Brokuła ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Kurczaka ugotować i drobno pokroić, dodać do brokuła. Cebulę zeszklić, dodać do farszu razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić do smaku, na koniec dodać jajko i wymieszać.

Z podanych składników zagnieść ciasto, wody dodać tyle, ile zabierze mąka. Ciasto cienko rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz i sklejać pierogi. Gotować w osolonej wodzie, 3-4 minuty od wypłynięcia. Smacznego 🙂

DSCN3256dsc_7795

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s