Brukselka w panierce

Dodatek do obiadu

Składniki

30 dkg brukselki

1 jajko

sól, pieprz, cukier

słodka papryka

bułka tarta

olej

 

Sposób przygotowania

Brukselkę ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Wystudzić, większe pokroić na połówki. Panierować w jajku roztrzepanym z solą, pieprzem i papryką oraz w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju. Smacznego 🙂

DSC_2257

Wegetariański obiad VI

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Brukselka w panierce

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s