Cannelloni ze szpinakiem

Jest to jedna z bardziej pracochłonnych wersji makaronu, ale w wolny dzień można poświęcić więcej czasu na przygotowanie obiadu 🙂

Składniki

1 opakowanie makaronu cannelloni

70-80 dkg zmielonej łopatki wieprzowej

25 dkg mrożonego szpinaku w brykiecie

25 dkg mrożonego groszku

4 cebule

1 słoik krojonych pomidorów

1 słoik passaty pomidorowej

1/2 główki czosnku

sól, pieprz

słodka papryka

chili

zioła prowansalskie

15 dkg sera żółtego

Sposób przygotowania

2 cebule pokroić i zeszklić, dodać mięso, a kiedy się usmaży podlać wodą i dodać szpinak i groszek. Smażyć około 10 minut. Doprawić do smaku.

2 cebule pokroić i zeszklić razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać pomidory i passatę, zagotować, doprawić do smaku.

Cannelloni podgotować przez 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzić i nadziać farszem.

Nadziane rurki zalać sosem pomidorowym i posypać serem. Wierzch posypać papryką i ziołami. Zapiekać 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego 🙂

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Cannelloni ze szpinakiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s