Jajka z pieczarkami

Jajka z kremowym farszem 🙂

Składniki

5 jajek

10 dkg dobrej szynki

15 dkg pieczarek

kilka gałązek szczypiorku

majonez

sól, pieprz

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Pieczarki zetrzeć na grubym oczku i wrzucić na osolony wrzątek na 5 minut. Odcedzić i odcisnąć. Szynkę pokroić drobno, szczypiorek posiekać, żółtka zetrzeć na tarce, dodać pieczarki, wymieszać z majonezem, doprawić do smaku. Farsz nałożyć do połówek jajek. Smacznego 🙂

Advertisements

6 uwag do wpisu “Jajka z pieczarkami

    1. Dzięki 🙂 Ja się do jajek faszerowanych niedawno przekonałam, jakoś nigdy wcześniej ich nie robiłam. A że przed tydzień przed Wielkanocą mam rodzinną imprezę jeszcze, to muszę podwójnie wszystko robić 🙂

      Lubię

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s