Klasyczna babka waniliowa

Delikatna i pachnąca wanilią 🙂

Składniki

3 jajka

3/4 szklanki cukru

1 czubata szklanka mąki pszennej

1 budyń waniliowy na 3/4 l mleka

3/4 kostki margaryny

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 laska wanilii

szczypta soli

 

Sposób przygotowania

Białka jajek ubić z solą i cukrem na sztywną pianę, zmiksować z żółtkami i nasionkami wanilii, dodać przesianą mąkę, budyń i proszek do pieczenia, wymieszać. Wlać rozpuszczoną margarynę i dokładnie wymieszać. Ciasto wlać do natłuszczone keksówki (10x23cm). Piec 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego 🙂

Reklamy

4 uwagi do wpisu “Klasyczna babka waniliowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s