Maślany kurczak ze szpinakiem

Kurczak i szpinak to zawsze dobre połączenie 🙂

Składniki

1 filet z kurczaka

150 g świeżego szpinaku

2-3 plastry szynki parmeńska

3 ząbki czosnku

sól, pieprz

masło

ognista mieszanka przypraw (młynek)

 

Sposób przygotowania

Fileta przekroić na 2 kotlety, oprószyć solą i pieprzem i obsmażyć krótko z obu stron na maśle.

Szpinak umyć i wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem i olejem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, a kiedy szpinak zwiędnie, pokrojoną w paski szynkę.

Kurczaka pokroić w paski, wrzucić do szpinaku. Całość doprawić i smażyć przez 5 minut. Smacznego 🙂

Rady

Pod koniec smażenia można dodać śmietanę 🙂

Advertisements

4 uwagi do wpisu “Maślany kurczak ze szpinakiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s