Jajka w trzech smakach

Smaczny pomysł na śniadanie lub na imprezową przystawkę 🙂

Obraz 325

Składniki

6 jajek
4 plasterki dobrej szynki
majonez
pasta z suszonych pomidorów
pasta z oliwek
1/4 awokado
sól, pieprz
oliwki i szczypiorek do dekoracji

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, obrać przekroić na pół i wyjąć żółtka. Szynkę pokroić w drobną kostkę.

#1

4 żółtka wymieszać z połową szynki, 1 łyżeczką pasty z suszonych pomidorów, 1 łyżeczką majonezu, solą i pieprzem. Masę nakładać do 4 połówek jajek. Udekorować szczypiorkiem.

#2

4 żółtka wymieszać z połową szynki, rozdrobnionym awokado, 1 łyżeczką majonezu, solą i pieprzem. Masę nakładać do 4 połówek jajek. Udekorować kawałkami awokado.

#3

4 żółtka wymieszać z 1 łyżeczką pasty z oliwek, startym 1 białkiem, 1 łyżeczką majonezu, solą i pieprzem. Masę nakładać do 3 połówek jajek. Udekorować plasterkami oliwek.

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać przekroić na pół i wyjąć żółtka. Szynkę pokroić w drobną kostkę.

#1

4 żółtka wymieszać z połową szynki, 1 łyżeczką pasty z suszonych pomidorów, 1 łyżeczką majonezu, solą i pieprzem. Masę nakładać do 4 połówek jajek. Udekorować szczypiorkiem.

#2

4 żółtka wymieszać z połową szynki, rozdrobnionym awokado, 1 łyżeczką majonezu, solą i pieprzem. Masę nakładać do 4 połówek jajek. Udekorować kawałkami awokado.

#3

4 żółtka wymieszać z 1 łyżeczką pasty z oliwek, startym 1 białkiem, 1 łyżeczką majonezu, solą i pieprzem. Masę nakładać do 3 połówek jajek. Udekorować plasterkami oliwek.

Advertisements

Jedna uwaga do wpisu “Jajka w trzech smakach

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s