Jajka z rzodkiewką

Jajka z wiosennym akcentem.

Składniki

5 jajek

10 dkg dobrej szynki

pół pęczka rzodkiewki

1 łyżka majonezu

sól, pieprz

szczypiorek

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce i odcisnąć, dodać drobno pokrojoną wędlinę i starte na tarce żółtka, wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Farsz nakładać do połówek jajek i posypać szczypiorkiem. Smacznego 🙂

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s