Naleśniki z parówką i jajkiem

Na śniadanie

Składniki

naleśniki:

1 jajko

1 szklanka mleka

3/4 szklanki mąki

szczypta soli

 

dodatkowo:

2 cebule

4 parówki

4 jajka

sól, pieprz

słodka papryka

zioła prowansalskie

Sposób przygotowania

Składniki ciasta naleśnikowego wymieszać.

Cebule zeszklić, dodać pokrojone w plasterki parówki, doprawić i podsmażyć.

Naleśniki usmażyć z jednej strony, przewrócić, na połowę nałożyć parówki z cebulą i wbić jajko, złożyć na pół i podsmażyć z obu stron. Przed podaniem posypać szczypiorkiem i polać ketchupem. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s