Jajka z jarmużem

jajka-z-jarmuzem2

Składniki

6 szt jajek

opcjonalnie: 4 plasterki szynki z kurczaka

2 liście jarmużu

ząbek czosnku

1/2 cebuli

2-3 łyżki śmietany 30%

sól i pieprz

1 łyżka majonezu

1 łyżka masła

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo. Jarmuż umyć, wyciąć główny nerw. Cebulę zeszklić, dodać rozgnieciony czosnek, posiekany jarmuż i masło, podsmażyć, dodać śmietanę i doprawić. Wystudzić. Jajka obrać, przekroić na pół, żółtka wrzucić do miski, dodać posiekany jarmuż, opcjonalnie pokrojoną drobno wędlinę, majonez, sól i pierz i dokładnie wymieszać. Farsz przełożyć do połówek jajek. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s