Placuszki chlebowe

Sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa

Składniki

3-4 kromki czerstwego chleba

ok. 1/2 szklanki mleka

2 jajka

3-4 pieczarki

1/2 cebuli

1/2 papryki

kawałek cukinii

sól, pieprz

curry

Sposób przygotowania

Chleb pokroić w kostkę i zalać mlekiem, tak żeby całkiem rozmókł. Jeśli trzeba dolać więcej mleka, na koniec nadmiar odlać. Pieczarki pokroić i podsmażyć, aż woda odparuje. Cukinię i paprykę pokroić w kostkę, posypać curry i podsmażyć.

Do rozmoczonego chleba dodać posiekaną cebulę i resztę warzyw, a następnie wbić jajka, doprawić i wymieszać. Nakładać porcjami na patelnię i smażyć na złoty kolor. Podawać no z ketchupem. Smacznego 🙂

Wegetariański obiad VI

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s