Bazyliowy indyk w suszonych pomidorach

Składniki

4 kotlety z fileta indyka

2 ząbki czosnku

garść liści bazylii

1 łyżka pasty z suszonych pomidorów

2 łyżki jogurtu naturalnego

chili

sól, pieprz

Sposób przygotowania

Kotlety z indyka naciąć i w każde nacięcie włożyć plasterek czosnku i kawałek listka bazylii. Kotlety posypać solą i pieprzem.

Kotlety obsmażyć z obu stron, a następnie podlać wodą. Dodać posiekaną bazylię i pastę z pomidorów. Wymieszać.

Doprawić. Zdjąć z ognia, a kiedy sos przestanie się gotować dodać jogurt. Podawać z brązowym ryżem i brokułami. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s