Sałatka ze szpinakiem

Składniki

100 g świeżego szpinaku

100 g mrożonej fasolki szparagowej

4 jajka

1 puszka tuńczyka w kawałkach

1 pomidor

kilka mini kukurydz z zalewy

2 łyżki czosnku z zalewy

10 kuleczek serowych marynowanych w oleju

 

sos:

1 łyżeczka musztardy

3-4 łyżki oliwy

sok z 1/2 cytryny

3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

sól, pieprz

1/2 łyżeczki ziół prowansalskich

Sposób przygotowania

Fasolkę ugotować w osolonym wrzątku. Jajka ugotować na twardo i pokroić na ćwiartki. Składniki sosu wymieszać.

Szpinak umyć i osuszyć, dodać do niego obranego i pokrojonego pomidora, pokrojony czosnek, kuleczki serowe i fasolkę. Wlać sos i wymieszać, dokładnie, ale delikatnie.

Sałatkę przełożyć na 2 talerze, na wierzchu ułożyć kawałki tuńczyka, jajka i kukurydzę. Smacznego 🙂

Reklamy

5 uwag do wpisu “Sałatka ze szpinakiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s