Zapiekanka z tuńczykiem

Tani i szybki obiad 🙂

Składniki

20 dkg ulubionego makaronu

1 puszka tuńczyka

20 dkg pieczarek

15 dkg sera żółtego

3 jajka

1/2 szklanki śmietany 30%

2 łyżko koncentratu pomidorowego

sól, pieprz

słodka i ostra papryka

szczypiorek do dekoracji

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. Pieczarki podsmażyć do odparowania soku. Tuńczyka odsączyć z nadmiaru płynu. Wszystko razem wymieszać i przełożyć do naczynia do zapiekania. Jajka roztrzepać, dodać śmietanę, koncentrat i przyprawy. Masą jajeczną zalać makaron. Całość posypać startym żółtym serem i słodką papryką. Zapiekać 30 minut w 200 stopniach. Podawać np. z ketchupem. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s