Zawijaski azjatyckie

Proste danie o orientalnym smaku.

Składniki

1 filet z kurczaka

1 marchewka

marynowany imbir

sól, pieprz

mąka\olej arachidowy

sos teryiaki

Sposób przygotowania

Fileta przekroić na 2 kotlety i rozbić. Skropić sosem teryiaki.

Marchewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku i podsmażyć na oleju arachidowym. Wyłożyć na kotlety razem z imbirem. Zwinąć w roladki. Panierować w mące z solą i pieprzem i smażyć na rozgrzanym oleju arachidowym.

Obsmażone roladki podlać wodą, skropić sosem teryiaki i dusić przez 5 minut. Podawać z ryżem, posypane dymką. Smacznego 🙂

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Zawijaski azjatyckie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s