Kurczak w aksamitnym sosie z mascarpone

Proste danie o wyjątkowym smaku 🙂

Składniki

1 filet z kurczaka

25 dkg pieczarek

1 szalotka

100 g serka mascarpone

sól, pieprz

czubryca czerwona

Sposób przygotowania

Kurczaka pokroić w kostkę i obsypać przyprawami. Szalotkę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć aż odparuje nadmiar płynu. Dodać kurczaka, a kiedy mięso będzie obsmażone ze wszystkich stron podlać 1/2 szklanki wody i dodać serek. Dokładnie wymieszać, doprawić i zagotować. Podawać np. z ryżem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s