Zapiekane tortellini

Smaczna zapiekanka na piątkowy obiad 🙂

Składniki

1 opakowanie tortellini z farszem grzybowym

2 czerwone papryki

150 g pieczarek

1 duża cebula

1 papryczka chili

1 puszka czerwonej fasoli

3 jajka

3 łyżki jogurtu naturalnego

150 g sera żółtego

sól, pieprz

słodka papryka

zioła prowansalskie

Sposób przygotowania

Cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać pokrojona paprykę, chili i pieczarki, podsmażyć i doprawić.

Tortellini ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wymieszać z warzywami z patelni i odsączoną fasolą.

Całość przełożyć na natłuszczonego naczynia do zapiekania. Jajka roztrzepać, doprawić, dodać jogurt i wylać na zapiekankę. Wierzch posypać startym żółtym serem i słodką papryką.

Zapiekać 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego 🙂

Wegetariański obiad VI

Reklamy

5 uwag do wpisu “Zapiekane tortellini

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s