Jajka z rzeżuchą i łososiem

jajka z rzeżuchą i łososiem

Składniki:

4 jajka

100 g łososia wędzonego

2 rzodkiewki

garść rzeżuchy

1 łyża majonezu

1 łyżeczka musztardy Dijon

sól i pieprz

koperek i rzodkiewka do dekoracji

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół, żółtka wyjąć do miski i rozetrzeć widelcem. Łososia pokroić drobno (1-2 plasterki zostawić do dekoracji), rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku, rzeżuchę posiekać, wszystko razem wymieszać z majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Farsz nakładać do połówek jajek i dekorować zwiniętymi plasterkami łososia, koperkiem i plasterkami rzodkiewki.

Jajeczka podałam na talerzyku z Home&You 🙂

Reklamy

10 uwag do wpisu “Jajka z rzeżuchą i łososiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s