Naleśniki z pieczarkami

Naleśniki nadziewane niepanierowane 🙂

Składniki

na ciasto naleśnikowe:

0,5 litra mleka

mąka

1 jajko

2 łyżki oleju

sól

zioła prowansalskie

czosnek granulowany

dodatki:

0,5 kg pieczarek

1 duża cebula

1/2 papryki

15 dkg szynki

20 dkg żółtego sera

Sposób przygotowania

Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Mąki dodać tyle, aby ciasto było odpowiednio gęste. Najlepiej przygotować je około godziny wcześniej. Usmażyć naleśniki.

Cebulę pokroić i podsmażyć. Dodać pokrojone pieczarki i paprykę, smażyć do odparowania wody. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i słodką papryką. Ser żółty zetrzeć na tarce.

Naleśniki posypać żółtym serem, na to położyć plasterek szynki i smażone pieczarki. Zawinąć.

Udekorować plasterkami sera i zapiekać w mikrofali około 2 minut. Podawać posypane świeżymi ziołami. Smacznego 🙂

Reklamy

4 uwagi do wpisu “Naleśniki z pieczarkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s