Pieczarki portobello zapiekane z kaszą

Aromatyczne i maślane 🙂

Składniki

3 duże pieczarki portobello

1/2 woreczka ugotowanej kaszy gryczanej

1 cebula

1 łyżka masła

kawałek dobrej, wiejskiej kiełbasy

zielenina do dekoracji

Sposób przygotowania

Z pieczarek wykroić korzonki i obsmażyć je na patelni grillowej.

Cebulę zeszklić razem z drobno pokrojonymi korzonkami pieczarek. Dodać masło, kaszę i pokrojoną drobno kiełbasę, podsmażyć. Doprawić do smaku. Farsz nałożyć do kapeluszy i zapiekać 20 minut w temperaturze 200 stopni.. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s