Potrawka orientalna z gotowanym mięsem

Orientalny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu

Składniki

ugotowane udka z kurczaka 2 szt

pieczarki 3-4 szt

papryka czerwona 1/2 szt

cebula dymka 2 szt

bambus pędy 1/2 słoika

sos sojowy 4-5 łyżek

ocet ryżowy 1 łyżka

przyprawa orientalna 1 łyżka

mąka ziemniaczana 1/2 łyżki

olej arachidowy

dodatkowo:

ryż 3/4 szkl

 

Sposób przygotowania

Mięso obieramy z kości i ze skóry, drobno kroimy, skrapiamy sosem sojowym i octem i posypujemy przyprawą orientalną.

Bambusa osączyć, paprykę pokroić w paski, pieczarki w plastry, dymkę posiekać. Warzywa podsmażyć w woku na rozgrzanym oleju arachidowym.

Do warzyw dodać mięso. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z 1/2 szklanki wody i 4 łyżkami sosu sojowego. Wlać do mięsa z warzywami i podsmażyć jeszcze 3-4 minuty. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s