Sałatka z cykorią i tuńczykiem

 

Idealna na śniadanie

Składniki

1 cykoria

1 puszka tuńczyka w kawałkach

4 jajka

1 duży pomidor

2 łyżki majonezu

1 łyżeczka musztardy

sól, pieprz

 

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo i pokroić lub zetrzeć na grubym oczku. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Pomidora obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Z cykorii wykroić głębia i pokroić. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, musztardę i doprawić do smaku. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s