Stek z rekina na czosnkowo-bazyliowym spaghetti

Coś nowego 🙂

Składniki

2 steki z rekina

oliwa

sok z cytryny

sól, pieprz

pomidory suszone z bazylią

 

250g makaronu spaghetti

4 ząbki czosnku

2 papryczki pepperoni

3 fileciki anchois

3 gałązki bazylii

sól, pieprz

oliwa

Sposób przygotowania

Rekina skropić oliwą i sokiem z cytryny i posypać przyprawami. Odstawić do lodówki na przynajmniej godzinę, a następnie usmażyć na patelni grillowej.

Makaron ugotować aldente. Czosnek przecisnąć przez praskę papryczki i fileciki anchois drobno posiekać i wrzucić na rozgrzaną oliwę, po minucie dodać posiekaną bazylię i odcedzony makaron. Wymieszać. Polać oliwą. Podawać ze stekiem z rekina. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s