Sałatka z tuńczykiem i soczewicą

Na śniadanie 🙂

Składniki

150 g zielonej soczewicy

3-4 ogórki kiszone

3 jajka

1/2 puszki kukurydzy

1 puszka tuńczyka sałatkowego

2 łyżki majonezu

1 łyżeczka musztardy

sól, pieprz

Sposób przygotowania

Soczewicę ugotować do miękkości, odcedzić. Jajka ugotować na twardo. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć z zalewy, przełożyć do miski, dodać pokrojone w kostkę i odciśnięte ogórki, starte na grubym oczku jajka, wystudzona soczewicę, majonez i musztardę, wymieszać i doprawić do smaku.

DSC_0471

Reklamy

4 uwagi do wpisu “Sałatka z tuńczykiem i soczewicą

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s