Sałatka ze szpinakowym tortellini

Wydajna i sycąca 🙂

Składniki

tortellini ze szpinakiem i ricottą 1 opakowanie

fasola czerwona 1 puszka

groszek konserwowy 1 puszka

papryka konserwowa 4 kawałki

czerwona cebula 1 szt

majonez 3-4 łyżki

musztarda 2 łyżeczki

sól i pieprz

Sposób przygotowania

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić i ostudzić. paprykę pokroić w kostkę i odcisną. fasolę i groszek osączyć z zalewy. Cebulę drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, musztardę i przyprawy do smaku. Przed podaniem schłodzić. Smacznego.

Advertisements

2 uwagi do wpisu “Sałatka ze szpinakowym tortellini

    1. Ja nie przepadam z tortellini z szynką, grzybowe jest pyszne, a gdy zobaczyłam szpinakowe musiałam wypróbować, więc wylądowało w sałatce. Ale i tak stwierdzam, że grzybowe jest numerem jeden, najwięcej smaku i aromatu 🙂

      Lubię to

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s