Omlet z pieczarkami

Na śniadanie 🙂

Omlet z pieczarkami

Składniki

3 jajka

2-3 plasterki szynki

15 dkg pieczarek

6 płaskich łyżek mąki

sól, pieprz

Sposób przygotowania

Pieczarki zetrzeć na tarce o grubym oczku i podsmażyć do odparowania wody. Doprawić solą i pieprzem. Białka jaj ubić z solą na sztywną pianę, wymieszać z żółtkami i mąką, dodać pokrojoną szynkę i odparowane pieczarki, wymieszać. Masę podzielić na 2 części i na małym ogniu usmażyć w omlety. Podawać np z ketchupem. Smacznego 🙂

Reklamy

8 uwag do wpisu “Omlet z pieczarkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s