Spaghetti szpinakowo-paprykowe

Składniki

łopatka wieprzowa 40 dkg

cebula 1 szt

papryka czerwona 1 szt

szpinak mrożony 100 g

przecier pomidorowy 250 ml

passata pomidorowa 250 ml

sól i pieprz

słodka papryka

chili pieprz cayenne

zioła prowansalskie

Sposób przygotowania

Cebulę zeszklić, dodać zmieloną łopatkę i podsmażyć. Doprawić.

Do mięsa dodać pokrojoną paprykę i szpinak. Smażyć aż szpinak się rozpadnie.

Do mięsa dodać przecier pomidorowy i passatę. Doprawić. Dusić 10 minut. Podawać z makaronem. Wierzch można posypać startym serem żółtym. Smacznego 🙂

Advertisements

5 uwag do wpisu “Spaghetti szpinakowo-paprykowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s