Frittata z cukinią

Na śniadanie

Składniki

1/2 młodej cukinii

1 mała marchewka

1/2 pora

4-5 plasterków szynki

4 jajka

sól, pieprz, curry, chili, słodka papryka

szczypiorek

Sposób przygotowania

Marchewkę zetrzeć na tarce, pora pokroić w półplasterki, cukinię w plastry i na cztery. Szynkę pokroić w paski, wrzucić na patelnię, podsmażyć, dodać warzywa, smażyć 5 minut, często mieszając. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać, zalać nimi warzywa. Smażyć na małym ogniu aż spód się zetnie i odwrócić przy pomocy talerza na drugą stronę podsmażyć. Przełożyć na talerz, posypać szczypiorkiem. Można podawać z ketchupem. Smacznego 🙂

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Frittata z cukinią

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s