Miodowo-estragonowy królik

Mięso z młodego królika jest soczyste i bardzo delikatne 🙂

Składniki

królik 1 szt

cebula 1 szt

czosnek 3 ząbki

estragon 2-3 gałązki

oregano świeże 2-3 gałązki

olej do smażenia

masło do smażenia 2-3 łyżki

marynata:

miód płynny 2-3 łyżki

sól i pieprz

papryka słodka mielona

zioła prowansalskie

sok z cytryny

oliwa z oliwek 4-5 łyżek

Sposób przygotowania

Składniki marynaty mieszamy i wkładamy do niej poporcjowane mięso. Dokładnie mieszamy. Odstawimy na przynajmniej 2 godziny do lodówki. Masło i olej rozgrzewamy na patelni i obsmażamy królika.

Cebulę siekamy i wrzucamy do rondla na rozgrzany olej. Kiedy się zeszkli dodajemy posiekany czosnek i gałązki ziół.

Królika przekładamy do cebuli, zalewamy wrzątkiem i dusimy do miękkości mięsa.

Reklamy

6 uwag do wpisu “Miodowo-estragonowy królik

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s