Szaszłyki drobiowe z orientalnym akcentem

Ulubione danie z grilla 🙂

Obraz 353

Składniki

2 filety z kurczaka

marynata:

2 łyżeczki sproszkowanej trawy cytrynowej

1 łyżeczka przyprawy chińskiej

2 łyżki oleju kukurydzianego

1 łyżka sosu teryiaki

 

1/2 cukinii

1/2 bakłażana

5 dużych pieczarek

1 czerwona papryka

sól, pieprz curry

słodka papryka

olej

Sposób przygotowania

Składniki marynaty wymieszać, kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić do marynaty wymieszać, odstawić do lodówki, najlepiej na cała noc. Bakłażana pokroić w plastry i posolić, a kiedy puści sok opłukać go i wrzucić do miski razem z pokrojoną cukinia, pieczarkami i papryką. Skropić olejem i posypać przyprawami. Na namoczone wcześniej patyczki do szaszłyków nabijać mięso i warzywa, ułożyć na tacce aluminiowej i opiekać na grillu. Smacznego:)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s