Dip rzodkiewkowy

Do przygotowania takiego dipu zainspirował mnie przepis na wiosenny dip z Fiołkowej kuchni Małgorzaty, jednak u Małgosi dip jest bardziej wypasiony, u mnie w wyniku zapominalstwa i realiów działkowych wersja skrócona 🙂

Składniki:

1 jogurt grecki

1/2 pęczka rzodkiewek

1 ogórek szklarniowy

1 pęczek szczypiorku

1 gałązka mięty

sól, pieprz

Przygotowanie

Ogórka obrać, łyżeczką wydrążyć środek, a resztę zetrzeć na tarce o grubym oczku razem z rzodkiewkami. Posolić i zostawić na około pół godziny. Po tym czasie odcisnąć, dodać posiekany szczypiorek i miętę i wymieszać z jogurtem. Doprawić do smaku. Podawać do mięs z grilla.

8 uwag do wpisu “Dip rzodkiewkowy

Dodaj odpowiedź do czarrnaodkuchni Anuluj pisanie odpowiedzi