Do przygotowania takiego dipu zainspirował mnie przepis na wiosenny dip z Fiołkowej kuchni Małgorzaty, jednak u Małgosi dip jest bardziej wypasiony, u mnie w wyniku zapominalstwa i realiów działkowych wersja skrócona 🙂
Składniki:
1 jogurt grecki
1/2 pęczka rzodkiewek
1 ogórek szklarniowy
1 pęczek szczypiorku
1 gałązka mięty
sól, pieprz
Przygotowanie
Ogórka obrać, łyżeczką wydrążyć środek, a resztę zetrzeć na tarce o grubym oczku razem z rzodkiewkami. Posolić i zostawić na około pół godziny. Po tym czasie odcisnąć, dodać posiekany szczypiorek i miętę i wymieszać z jogurtem. Doprawić do smaku. Podawać do mięs z grilla.
Zapewne będę coś takiego przyrządzał ale czekam aż warzywa będą prawdziwymi warzywami 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Szczypiorek był z ogródka, ale reszta z rynku, co prawda, to prawda.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ale jeszcze trochę i … będzie z ogródka
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie 🙂 Niedługo już wszystko będzie na wyciągnięcie ręki 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
O tak 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Kasiu pysznie wygląda. Cieszę się, że mogłam Cię zainspirować 🙂 Ciekawi mnie, jak smakuje ten dip z miętą, pewnie jest bardzo orzeźwiający? 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie tak 🙂 Idealny do mięska z grilla 🙂
PolubieniePolubienie