Ziemniaczki z boczkiem

Składniki:

8 średnich ziemniaków

8 plasterków boczku

1 mała cebula

2 łyżki masła

1 gałązka lubczyku

3-4 gałązki oregano

2-3 ząbki czosnku

sól i pieprz

Przygotowanie

Ziemniaki ugotować w mundurkach na półtwardo. Kiedy przestygną obrać i ponacinać. W nacięcia włożyć plasterki boczku i cebuli. Masło wymieszać z posiekanymi ziołami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą i pierzem i rozsmarować na ziemniakach. Ziemniaki zawinąć w folię aluminiową (u mnie po 4) i ułożyć na tacce do grillowania na około 20-30 minut.

dsc_5227

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s