Bigos z młodej kapusty z boczniakami

Lekki i aromatyczny 🙂

Składniki

1/2 główki młodej kapusty

1 pęczek koperku

2 duże pomidory

50 dkg szynki wieprzowej

25 dkg boczniaków

sól, pieprz

słodka i ostra papryka

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i podsmażyć w dużym rondlu, a następnie zalać wrzątkiem i dusić do miękkości. Kapustę poszatkować, pomidory obrać i pokroić w kostkę, koperek posiekać. Warzywa dodać do mięsa, wymieszać i dusić około 20 minut. Doprawić do smaku i dodać pokrojone w paski boczniaki. Gotować bez przykrycia jeszcze 20 minut. Smacznego 🙂

Reklamy

5 uwag do wpisu “Bigos z młodej kapusty z boczniakami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s