Słodkie śniadanie lub szybki deser 🙂
Składniki:
1 mały jogurt naturalny (200 ml)
3 nektarynki
1/2 szklanki mąki
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka octu winnego
sos:
3-4 łyżki jogurtu naturalnego
syrop wiśniowy
Sposób przygotowania:
Nektarynki pozbawić pestek i pokroić w ćwiartki. Zmiksować przy pomocy blendera.
Jogurt zmiksować z żółtkiem, mąką i proszkiem do pieczenia. Wymieszać z musem nektarynkowym i pianą ubitą z białka. Na końcu dodać łyżkę octu. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z sosem jogurtowo-wiśniowym. Smacznego 🙂
Reklamy
Lubię bardzo.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
I znów coś smacznego na co mam ochotę a niema czasu wykonać 😀
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Wyglądają pysznie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie