Zielona potrawka

Zielony makaron z zielonymi warzywami 🙂

Składniki

250 g ulubionego makaronu,

u mnie szpinakowy z Lidla

1 filet z kurczaka

1 pęczek zielonych szparagów

150 g mrożonego szpinaku w brykiecie

1 cebula

1 jogurt naturalny

sól, pieprz

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać szpinak i pokrojonego w kostkę kurczaka, posypać solą i pieprzem, i smażyć na małym ogniu aż szpinak się rozpadnie.

Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce (ja je obieram i też kroję) i pokroić w krążki zostawiając główki. Można je dodać do sosu lub wykorzystać do innego dania.

Szparagi dodać do kurczaka, podlać wodą i dusić około 10 minut, doprawić do smaku. Zestawić z ognia i wlać jogurt, wymieszać i dodać do ugotowanego makaronu. Smacznego 🙂

Advertisements

3 uwagi do wpisu “Zielona potrawka

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s