Kurczak ze szaragami w jogurtowym sosie

Sezon na szparagi 🙂

Składniki

1 filet z kurczaka

250 g szparagów zielonych

1/2 pora

1/2 młodej cukinii

1 mały jogurt naturalny

sól, pieprz

czubryca czerwona

1 łyżka mąki

Sposób przygotowania

Kurczaka pokroić w kostkę, obsypać przyprawami i mąką.

Cukinię pokroić w zapałkę, pora w półplasterki. Szparagi złamać, zdrewniała część odłożyć, resztę pokroić w plasterki zostawiając główki w całości.

Cukinię i pora podsmażyć przez 3 minuty, dodać kurczaka, smażyć koleje 5 minut często mieszając. Całość podlać wodą, ok 3/4 szklanki, dorzucić szparagi i gotować pod przykryciem 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i zalać jogurtem, wymieszać. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Kurczak ze szaragami w jogurtowym sosie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s