Zupa ze szparagami i dorszem

Lekka i aromatyczna 🙂

Składniki

2 kawałki dorsza

250 g zielonych szparagów

2 duże ziemniaki

marchewka, pietruszka, kawałek selera, gałązka lubczyku

1/2 szklanki jogurtu lub śmietany

sól, pieprz

Sposób przygotowania

Warzywa zalewamy wodą, dodajemy pokrojone ziemniaki, solimy i gotujemy aż ziemniaki zmiękną. Szparagi łamiemy i wyrzucamy zdrewniałe końcówki. Resztę kroimy na plasterki, główki odkładamy. Wkładamy rybę i kiedy będzie ugotowana, po około 5 minutach wyjmujemy ją na talerz i dzielimy na mniejsze kawałki. Wsypujemy pokrojone szparagi, a po 5 minutach rybę i główki szparagów. Zagotowujemy, doprawiamy do smaku i po 2-3 minutach wyłączamy. Wlewamy jogurt, mieszamy i gotowe. Smacznego 🙂

Reklamy

10 uwag do wpisu “Zupa ze szparagami i dorszem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s