Roladki schabowe z bambusem

Składniki:

3/4 kg schabu

1/2 słoika pędów bambusa

1 szklanka fasolki szparagowej świeżej lub mrożonej

sos teryiaki

sól i pieprz

do panierowania:

1 jajko

sos teryiaki

1 łyżka przyprawy do kuchni chińskiej

bułka tarta

Przygotowanie:

Schab rozbić, posypać solą i pieprzem, skropić sosem teryiaki. Na każdym kotlecie ułożyć po kilka pasków bambusa z zalewy i kilka ugotowanych fasolek. Zwinąć roladki i panierować z przyprawionym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

DSC_1626

Advertisements

Jedna uwaga do wpisu “Roladki schabowe z bambusem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s