Sakiewki drobiowe ze szparagami

Delikatne i aromatyczne

Składniki

3 kotlety z fileta z kurczaka

100 g szynki szwarcwaldzkiej

główki z pęczka zielonych szparagów

sól, pieprz

do panierowania:

1 jajko

bułka tarta

Sposób przygotowania

Główki szparagów (łodygi wykorzystałam do innego dania) zawinąć w plasterki szynki szwarcwaldzkiej i obsmażyć na suchej patelni ze wszystkich stron. Kotlety rozbić, posypać solą i pieprzem i na każdym ułożyć po 3 szparagi, złożyć na pół i panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego 🙂

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Sakiewki drobiowe ze szparagami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s