Szaszłyki z pulpecikami z mięsa mielonego

04

Mięso mielone również nadaje się do szaszłyków

Składniki, do kupienia w Almie

1/2 kg zmielonej szynki wieprzowej

kilka gałązek oregano

gałązka mięty

szczypiorek

3-4 ząbki czosnku

kawałek czerwonej papryki

1 cukinia

kilka pieczarek

1 papryka

1/2 puszki ananasa

sól, pieprz

słodka papryka

zioła prowansalskie

olej

Sposób przygotowania

Do mięsa dodać posiekane zioła, szczypiorem, pokrojona w drobną kostkę paprykę czerwoną, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Dokładnie wymieszać.

Cukinię i pieczarki pokroić w plastry, paprykę w kwadraty, skropić olejem i posypać przyprawami, wymieszać. Ananasa pokroić w na cztery.

Z mięsa formować niewielkie kulki i nabijać je na patyczki do szaszłyków na przemian z warzywami i ananasem. Grillować ze wszystkich stron aż mięso będzie upieczone. Smacznego 🙂
GRILL PIKNIK Menu

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Szaszłyki z pulpecikami z mięsa mielonego

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s