Hot-dogi

Fast foody nie muszą być tłuste i niezdrowe.

Składniki

4 bułki do hot dogów

4 dobre jakości parówki

1 pomidor

kilka liści sałaty (u mnie rzymska)

2 dymki

2 łyżki jogurtu

2 ząbki czosnku

sól, pieprz

Sposób przygotowania

Bułki przekroić i podsmażyć na patelni grillowej razem z parówkami. Dymki posiekać, połowę wymieszać z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem. Bułki posmarować jogurtem z cebulą, na to ułożyć sałatę, pomidory i parówkę. Całość polać ketchupem i posypać resztą dymki. Przykryć drugą połowa bułki i gotowe 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s